Dlaczego nasza kawa jest lepsza?

Proces palenia każdej z kaw jest dobierany indywidualnie zarówno dla gatunku jak i dla klienta tak aby podkreślić zalety każdej z odmian i wpasować się w indywidualne gusta smakoszy. Palimy w taki sposób żeby wyczuwalne były indywidualne nuty smakowe każdej z odmian, podkreślona była słodycz, oraz przyjemna goryczka, za to trochę schowana kwasowość, gdyż z badań wynika, że większość rodaków nie przepada za kwasowością w kawie.

Krzysztof Kaczor osobiście nadzoruje każdy wypał.

„Czuwam nad jakością kaw marki Drake Roastery. Kawę wybieram, wypalam, a często nawet własnoręcznie pakuję. Gdy odkryłem, że to moja pasja to postanowiłem najpierw zgłębić literaturę, potem trochę eksperymentowałem, aż w końcu przeszedłem kurs pod okiem jednego z najlepszych roasterów w Polsce. W sumie prawie 2 lata nauki, ale teraz mogę powiedzieć, że palę kawę profesjonalnie i wiem co zrobić żeby każdemu posmakowała.”

„Moją ulubioną kawą jest Yellow Burbon z Brazylii, uwielbiam z nią pracować. Ma ona wyjątkowo przyjemny zapach, który czuć podczas wypału. Pojawia się on tylko w tej jednej odmianie kawy. Ja kocham ją za ten zapach, oraz za wdzięk z jakim prezentuje się w espresso. Większość naszych gości ceni ją za niską kwasowość, wysoką słodycz i dobry balans. Jest idealna dla każdego kto ceni sobie delikatność”