Wyświetlanie wszystkich wyników: 7

Destylaty OVII

OVII Destylaty powstają z win owocowych. Używamy do nich surowców, z których uzyskanie okowity jest skrajnie trudne, lub bardzo drogie. Przeciętnie na poł litrową butelkę destylatu zużywamy około 6-8 kilogramów owoców.

99,00  Duża ilość
219,00  Duża ilość
Brak w magazynie

OVII okowity

Miodówka

166,00  Brak na stanie

Alkohole Rzemieślnicze

OVII Aronia Destylat

139,00  Duża ilość

Alkohole Rzemieślnicze

OVII Czarna Porzeczka Destylat

139,00  Duża ilość

Alkohole Rzemieślnicze

OVII Gruszka Destylat

139,00  Duża ilość
Brak w magazynie
166,00  Brak na stanie

Destylaty alkoholowe OVII

Wyjątkowość naszych destylatów, wynika z wykorzystywanych przez nas technologii. Produkujemy je z owoców, z których uzyskanie okowity jest bardzo trudnym i kosztownym procesem. Na jedną pól litrową butelkę destylatu, przeciętnie zużywamy około 6-8 kg owoców. Naszym głównym celem jest tworzenie alkoholi o świeżym i owocowym posmaku, które swoją wyjątkową nutą pobudzą zmysły konsumentów i zapadną w ich pamięci na długo.

Destylaty z owoców - popularne destylaty owocowe

Owoce wykorzystywane do produkcji naszych destylatów pochodzą z sadów i upraw z całej Wielkopolski. Naturalny proces fermentacji, wykorzystanie nowoczesnych metod fermentacji, oraz nowoczesnych technik destylacji sprawiają , że wydobywamy z owoców to co najlepsze, dzięki czemu nasze produkty uzyskują świeży aromat i intensywny smak zamknięty w każdej butelce. Jesteśmy producentem alkoholi rzemieślniczych, wytwarzanych z upraw zaprzyjaźnionych rolników w sposób nowoczesny i staranny, co przekłada się na wyjątkowość naszych produktów. Ich smak idealnie pasuje do dań mięsnych, deserów a nawet herbaty. Daj się zaskoczyć niezapomnianym smakiem i aromatem najlepszej jakości owoców, których każda kropla zamknięta została w naszych produktach.

Destylacja – czym jest i jej historia

Destylacja, inaczej skraplanie to proces oddzielania cieczy polegający na jej odparowywaniu i kondensacji. Uznaje się, że najstarsze znalezione naczynie świadczące o procesie destylacji pochodzi z Mezopotamii z 3500r.p.n.e, natomiast pierwsze opisy procesu destylacji, możemy przeczytać w tekstach arabskich alchemików z Vlll w. Do Europy sztuka ta, dotarła znacznie później około Xlll w. Uważa się jednak, że powstały alkohol był wtedy bardzo zanieczyszczony, dlatego wykorzystywano go głównie w medycynie, perfumerii, czy alchemii. Pierwotnie głównym surowcem wykorzystywanym w procesie destylacji, było wino uzyskiwane z winogron. Z czasem w procesie tym, zaczęto używać także zbóż, owoców czy melasy cukrowej.